piątek, 5 czerwca 2015

Mój przepis na letnie orzeźwienie jest bardzo prosty i idealny nawet na gorące dni.


Nadmorskie słońce (2 porcje)

2 szklanki naparu z rumianku
1 pomarańcza
1 cytryna
2 łyżki syropu barmańskiego Blue curacao


Jedną szklankę naparu przygotowujemy wcześniej i zamrażamy w pojemniku do lodu tak, aby powstały kostki, drugą jedynie chłodzimy. Po kilku godzinach myjemy dokładnie pomarańczę oraz cytrynę. Kroimy w plastry, a następnie na ćwiartki, lekko dusimy, żeby sok łatwiej wypływał. W dwóch wysokich szklankach przekładamy na przemian kawałki cytryny, pomarańczy oraz kostki lodu powstałe z naparu. Po ułożeniu zalewamy drugą szklanką chłodnego naparu oraz syropem barmańskim, który nada piękny kolor oraz nieco słodyczy.


Przepis na ziołowe orzeźwienie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz